Foodie Time

Myslím, že po tom, co vše skončí, bude pult knihkupectví zavalen kuchařkami. Já už mám jasno, teď to vypadá na titul „Láska k českým buchtám“, ale jestli omezení pohybu venku bude trvat déle, bude to nejspíš „Saláty - 1000 a 1 tip, jak na ně“.
Nebudu předbíhat, ale potraviny jsou stále otevřené a když je člověk doma celý den, honí ho neustále mlsná. I když dnes v televizi odborník říkal, že je to jen dojem. Jsem doma a dojem to tedy rozhodně není.

Aby člověk neměl takové výčitky, je fajn si nějakou dobrotu udělat už na snídani. Jelikož nespěcháte do práce, můžete přípravě věnovat více času a co víc? Když mlsáme ráno, přes den už tolik deficit cukru nemáme, tak proč nezkusit nějaký sladký kompromis?

Banánové lívance, které nepotřebují zrnko cukru navíc? Chia puding, který máte připravený už z večera a stačí ho jen zasypat čerstvým ovocem? Nebo kaši? Já miluji jáhlovou. Jestli se jáhel bojíte, nebojte a vyzkoušejte. Je to recept mojí babičky a lepší snídaně není.

Na kaši potřebujete:
100 g jáhel
500 ml mléka (může být i rostlinné)
špetka soli
lžíce medu

Na vylepšení:
1 jablko
Hrst sušených švestek
Skořice

Jak na to? Spařené jáhly dejte do hrnce s mlékem, medem a špetkou soli. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte za občasného míchání, než získáte konzistenci kaše.
Jablka očistěte, nakrájejte na kousky a dejte na chvilku do trouby (na pečící papír). Nakonec přidejte i švestky, aby se ohřáli. Promíchejte vše s kaší, posypejte skořicí (pššt jde to i se skořicovým cukrem).

Nezapomínejte, i teď mohou být rána sladká – a ráno dělá den!

Všechny suroviny nakoupíte v Tescu, je stále otevřeno. Jen nezapomeňte, na nákupy jedině s rouškou.