titleNewsletter.newsletter

Stáhněte si vaši mobilní aplikaci zdarma Nový Smíchov ? Klikněte zde

Tesco vybízí k pečení: citronovo-kokosový koláč

13/03/2018

Ten pocit, když přijdete do obchodu pro něco k večeři, nevíte vlastně co, ale honí vás mlsná, že byste zvládli naplnit dva košíky. Ano, známé pravidlo, nechodit nakupovat hladový… ale vždyť je to vlastně fajn. Zejména, když jste milovníci pečení jako já a vše od mouky, přes tuk až po ořechy je v „akci“. 

Asi bychom měli udělat zásoby na Velikonoce a nebo si taky jednoduše něco upéct rovnou. Když jsem zahlédla ještě citrony, bylo jasno – citronovo-kokosový koláč se hodí na víkend pro návštěvu i na všední den – je třeba si to dělat hezčí. Navíc v tomto období vám dodá i nějaký ten vitamín, kterých není nikdy dost. Neuškodí ani vaší linii, zejména když použijete špaldovou mouku a kokosový tuk.

Co budete potřebovat?
Na korpus:
• 220 g hladké (špaldové) mouky
• 30 g nastrouhaného kokosu
• 70 g třtinového cukru
• 100 g tuku (máslo, Hera, kokosový tuk)
• ½ kypřícího prášku do pečiva
• šťáva z ½ citronu
• 1 vejce (myslete na slepice a nekupujte „trojky“:)

Na náplň:
• 200 ml kokosového mléka
• 250 g nízkotučného tvarohu
• 2 vejce
• ½ sáčku vanilkového pudinku
• 50 g moučkového cukru
• 30 g strouhaného kokosu
• nastrouhaná kůra z jednoho citronu

Jak na to?
Je to koláč pro začátečníky, takže žádné strachy.
Nejprve se pustíme do korpusu, smícháme všechny ingredience a pořádně je prohněteme, ať se spojí. Takto připravené těsto dáme odpočinout do ledničky a troubu si předehřejeme na 160 stupňů.

Teď je čas na krém. Všechny suroviny opět smícháme a doporučuji hezky prošlehat, aby vznikl hladký krém.

Těsto vmačkáme do koláčové formy (použila jsem tu o průměru 25 cm). Dejte si na tom záležet, ať je korpus rovnoměrný a kraje stejně vysoké. Na těsto vlijeme připravený krém a vložíme do trouby zhruba na půl hodiny. Po 30 minutách na koláč jukněte, když ještě nebudou kraje do zlata, klidně to tam ještě pět minut vydrží.

Po vyndání doporučuji nechat pořádně vychladnout a podávat s plátkem citronu, popř. to ještě citronem trochu pokapat.

Zkuste, uvidíte… stojí to za to!

Autor: Lenka Volfová

BLOG F5

> Voir le dossier

další novinky

#JustAsk

Odpovíme
během hodiny
na našem facebooku

Položte vaši otázku

Otevírací doba

PĚTIHVĚZDIČKOVÉ OBCHODNÍ CENTRUM

Telefon : 251 101 061
> Kontaktujte nás

Top