Newsletter

Stáhněte si vaši mobilní aplikaci zdarma Nový Smíchov ? Klikněte zde

Ostružinový koláč

EVÉNEMENTS06/08/2018

V červenci byly krevety a moc mě potěšilo, že někteří z vás si vzpomněli na moje „Koláče ze Smícháče“. Takže přidávám další, tentokrát srpnový. Vždy se snažím, aby se jednalo o sezónní záležitost, tzn. neměli jste problém všechny suroviny sehnat a pokud Vám třeba nerostou na zahradě, tak aby v obchodě nestály bambilion.

Všechno tak opět bez problému nakoupíte v Tescu. Když budete obětavější, pro ostružiny vyrazte někam do lesa. Letos je úroda. U těch dalších ingrediencí, bych to raději nepokoušela.

Následující recept je pro každého, i pro ty, co troubu obcházejí obloukem. Zkuste, je to jednoduché, ocení to zdravě žijící i gurmáni, jednoduše výsledek stojí za to!

korpus:
225 g špaldové mouky
125 g Hery
30 g hnědého cukru
1 vejce

náplň:
500 g nízkotučného tvarohu
100 g bílé čokolády
ostružiny

Ze surovin na korpus vytvoříme těsto způsobem snadným, tedy smícháním a důkladným propracováním všech ingrediencí. Vložíme do ledničky a zatím dáme rozehřát troubu na 170 stupňů. Ve chvíli, kdy je trouba předehřáta, vpracujeme těsto do koláčové formy, kterou vyložíme pečícím papírem (kvůli snazšímu vyndání a eliminaci přidaného tuku na vymazávání). Těsto vytáhneme i mírně do okrajů – náplň tak bude lépe držet. Propícháme vidličkou a dáme péct na 10-15 minut.
Mezi tím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a postupně do ní vmícháváme tvaroh, tak aby směs byla jednolitá. Když vytáhneme korpus z trouby, navršíme na něj připravený krém, na který skládáme ostružiny (možno i maliny, borůvky či rybíz … vlastně asi cokoliv, co vás napadne).

Následuje už jen cesta do ledničky, cca hodinku můžete ladit své chuťové pohárky na gurmánský zážitek no a pak už přijde jen sladká tečka na závěr, ochutnávka. Zmizí hned!

Autor: Lenka Volfová

BLOG F5

> Voir le dossier

další novinky

#JustAsk

Odpovíme
během hodiny
na našem facebooku

Položte vaši otázku
Otevírací doba

PĚTIHVĚZDIČKOVÉ OBCHODNÍ CENTRUM

Telefon : 251 101 061
> Kontaktujte nás

Top