Stáhněte si vaši mobilní aplikaci zdarma Nový Smíchov ? Klikněte zde

Medvědí síla

Inspirace16/04/2019

Chřest, ředkvičky, řeřicha nebo třeba jehněčí. Jaro s sebou přináší spoustu skvostů, jedním z nich je i medvědí česnek. Stal se z něj fenomén, a to až do té míry, že si sami ve velkém likvidujeme plochy s tímto „přírodním zázrakem“. Vy ale do lesa nemusíte. Stačí, když zajdete na trh nebo třeba do Tesca a můžete si užívat všech blahodárných účinků této jarní byliny.

Jedná se o přírodní antibiotikum, pomůže při chřipce, pročistí močové ústrojí a zároveň snižuje cholesterol. Ve výčtu bych mohla pokračovat… je to takový superhrdina a k tomu i chutná. Ono totiž superpotravin je kupa, ale spoustu z nich musíte jíst nebo pít se zacpaným nosem. Česnek cítit budete taky, ale údajně méně než po tom, co pozřete ten kuchyňský. Kdo ho má rád, bude ten medvědí milovat. Jeho chuť je výraznější, je lépe stravitelný a plný jarní energie. Aby byly všechny jeho vlastnosti plně zachovány, nejlépe když ho natrháte do již hotového jídla.

Můžete ho přidat do salátů, polévek, pomazánek, nebo si udělejte pesto. V kombinaci s čerstvou pastou pak máte během chvilky parádní oběd nebo večeři.

Jak na pesto?

  • svazek medvědího česneku
  • 50g piniových oříšků
  • 50g sýru pecorino
  • 150ml panenského olivového oleje
  • sůl, pepř

Všechny ingredience dejte do mixeru a je hotovo. Mezi tím si uvařte těstoviny, vše promíchejte a můžete servírovat.

Používáte medvědí česnek v kuchyni? A máte tajné místo na jeho sběr, nebo spoléháte na „externí dodavatele“?

Autor Lenka Volfová

BLOG F5

> Voir le dossier

další novinky

#Just Ask

Odpovíme
během hodiny
na našem facebooku

Položte vaši otázku
Otevírací doba
PĚTIHVĚZDIČKOVÉ OBCHODNÍ CENTRUM

Telefon : 251 101 061
> Kontaktujte nás

Top