Stáhněte si vaši mobilní aplikaci zdarma Nový Smíchov ? Klikněte zde

Léto na talíři

Inspirace14/06/2019

Pizza, pasta, aperol. Vrátila jsem se z Benátek plná dojmů a pojmů a taky těch jejich dobrot. Čerstvě vypadající pokrmy, hýřící barvami a vůněmi, co opravdu chutnají a člověk po nich nepotřebuje hodinu oddychovat, i když…

Taky v létě přemýšlíte stále dokola, co k večeři? Ne, že by v ostatních ročních obdobích bylo toto rozhodování snazší. V létě ale i ti zarytí „omáčkožrouti“ jednoduše občas potřebují oddych a je tak třeba mít více tajných tipů v rukávu. Právě italská kuchyně je pro mě synonymem kuchyně letní, to není novinka. Ať už si z ní vyberete cokoliv, má to hned několik pozitiv. V kuchyni strávíte většinou (to slovo je opravdu důležité) jen chvilku, i začátečníci to zvládnou a výsledek je díky prvotřídním surovinám na jedničku.

Trochu šikovnosti to ale chce, pokud se např. rozhodnete upéct si pizzu (ne tu mraženou), možná se u vyvalování trochu i zapotíte. Níže uvedený recept jsem ochutnala právě v Benátkách a je top. Pizza nemusí být jen ten koláč se spoustou špatného sýra nebo salámu. Může být i fresh – důkaz níže, vyzkoušejte sami.

 

Jestli si troufnete i na těsto, připravte si:

10 g droždí
špetka cukru
225 g hladké mouky na pizzu + na podsypání
2-3 lžíce panenského olivového oleje
trocha vlažné vody
špetka soli

 

Výše uvedené suroviny (nakoupíte na jednom místě v hypermarketu Tesco, samozřejmě včetně již hotového těsta) vystačí na jednu pizzu pro dva jedlíky. Nechte vzejít kvásek (voda, droždí, cukr) a následně vypracujte hladké těsto. Vložte ho do lednice - alespoň na dvě hodiny. Já ho nechávám klidně i přes noc, když má totiž člověk hlad, dvě hodiny jsou opravdu dlouhá doba – lepší je být připraven.

Základem je klasická Margherita, ale když ji vylepšíte, nebudete litovat. Těsto vyválejte na pomoučeném válu, potřete sugem (konzerva rajčat, bazalka, sůl, pepř, chilli) a postrouhejte mozzarellou. Pečte při 250 stupních do zezlátnutí okrajů.

 

Na upečenou pizzu pak rozložte nakrájenou burratu (ano, jde to dost ztěžka), lístky bazalky a upečený lilek (na kostky nakrájený, sůl, pepř, chilli, olivový olej). Přidat můžete třeba i cherry rajčata či čerstvé olivy dle libosti.

Doporučuji stolování venku (i balkon se počítá) a Aperol Spritz jako třešničku na dortu. Třešničkou může být třeba i zmrzlina, ale na tu je stále lepší zajet si přímo do Itálie. I když ta z Frogurtu je silnou konkurencí.

A jestli z vás pizzař nikdy nebude (pozn. nikdy neříkej nikdy), z přízemí vyjeďte do 2. patra v Oc Nový Smíchov a zajděte do Pizzeria IL Pomodoro. Už to tu párkrát dělali, takže výsledek bude stát za to.

Autor Lenka Volfová

BLOG F5

> Voir le dossier

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí až neděle 11 až 23 hodin.

Kontakt

257 310 950

Webové stránky

Ukázat na mapě

Otevírací doba

Pondělí až neděle 6 až 24 hodin.

Kontakt

257 284 111

Webové stránky

další novinky

#Just Ask

Odpovíme
během hodiny
na našem facebooku

Položte vaši otázku
Otevírací doba
PĚTIHVĚZDIČKOVÉ OBCHODNÍ CENTRUM

Telefon : 251 101 061
> Kontaktujte nás

Top