Newsletter

Stáhněte si vaši mobilní aplikaci zdarma Nový Smíchov ? Klikněte zde

Jako u moře

EVÉNEMENTS23/07/2018

Sezóna dovolených je tu. Mnozí už si užívají ve vlnách, jiní před sebou ještě pomyslně sunou tu vidinu moře, pláže, letních drinků a jídla plného mořských plodů. Je mi jasné, že druhá velká skupina tuto představu proklíná, ale co se týká toho jídla, tam se většinou obě polovičky sejdou. Za přímořskou večeří ale nemusíte létat do teplých krajin, snadno si ji připravíte i doma.

Pro tentokrát bude plná krevet. Ze zkušenosti jsem vysledovala, že i zarytí odpůrci ryb a jiných mořských plodů u krevet často dělají výjimku. Jejich dostupnost se i v Čechách den ode dne zlepšuje a navíc jsou jednoduché na přípravu. Dobře, to loupání a čištění je trochu jejich nevýhoda, ale dá se v tom vycvičit tak, že to zvládnete raz dva.

 

Tentokrát si uděláme krevety na víně. Jídlo si můžete udělat jako předkrm, nebo loupat o chlup déle a využít tuto mňamku jako hlavní chod. Krevety se dají kombinovat s rýží, těstovinami, různými saláty…, ale takto, jednoduše samotné jsou za mě úplně nejlepší. Vynikne jejich chuť a proto je přeci kupujeme, nebo ne? Takže následuje recept na úžasnou letní večeři pro dva.

 

Co budeme potřebovat :

35 – 40 krevet (množství si upravte dle počtu osob a velikosti porce)

1 stroužek česneku

1 chilli paprička

10 cherry rajčátek

svazek petržele

plátek másla

2 lžíce olivového oleje

2 dcl bílého vína

šťáva z půlky citronu

sůl, pepř

 

Příprava je snadná. Když už zvládnete vyčištění krevet, já jsem koupila předvařené, máte skoro vyhráno. K čištění naleznete spoustu rad na internetu. Základem je nejprve odstranit hlavičku, pak odtrhnout nohy a zbavit krevetu krunýře. Nožem naříznout hřbet a vyndat střívko. Doporučuji toto opravdu udělat před přípravou. Neznám nikoho, kdo by se následně rád patlal v jídle, i když dobře, na fotce to možná vypadá lépe.

 

Následně dejte rozehřát lžíci olivového oleje, na ní osmahněte nakrájenou chilli papričku a jeden na plátky nakrájený česnek. Přidejte krevety, prohoďte a následně zalijte vínem (heslo je ani málo ani moc). Pokud máte sladké víno, já na to suché moc nejsem, přidejte ještě šťávu z půlky malého citronu. Když se víno zredukuje zhruba na polovinu, přidejte na půlky nakrájená cherry rajčata a vmíchejte plátek másla, čímž omáčku zahustíte. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a servírujte. Nejlepší do hlubokého talíře s čerstvou italskou bagetou nebo nějakým křupavým chlebem. Už máte chuť? Tak skočte pro ingredience do Tesca a dnešní večeře je jasná!

Autor: Lenka Volfová

BLOG F5

> Voir le dossier

další novinky

#JustAsk

Odpovíme
během hodiny
na našem facebooku

Položte vaši otázku
Otevírací doba

PĚTIHVĚZDIČKOVÉ OBCHODNÍ CENTRUM

Telefon : 251 101 061
> Kontaktujte nás

Top